Niepubliczne Przedszkole z oddziałem integracyjnym

Przedszkole jest czynne
w godzinach 6:30 do 18:00

Zapraszamy dzieci w wieku
od 2 do 6 lat

img-przedszkole

Trwa rekrutacja
Zapraszamy!

Prowadzimy zapisy na rok 2017/2018.

W celu zapisania dziecka prosimy o kontakt telefoniczny (tel. 570 280 450),  bądź mailowy. Serdecznie zapraszamy!

Kontakt

Oddział Pod Fortem 2img-kontakt

ul. Pod Fortem 2
31-302 Kraków
tel. 518 223 457 – dyrektor
tel. 607 245 932 – bezpośrednio do przedszkola
info@wesolyzakatek.pl

Oddział Pod Fortem 2C

ul. Pod Fortem 2C
31-302 Kraków
tel. 518 223 457 – dyrektor
tel. 570 280 450 – bezpośrednio do przedszkola
info@wesolyzakatek.pl

 

Strefa rodzica

zaloguj img-strefa-rodzica

Jadłospis  ( 26 – 30 czerwca )

   Poniedziałek

Śniadanie: pieczywo (50g), masło (5g), wędlina wieprzowa (40g), pomidor (10g), herbata malinowa (200ml)

Obiad: krem brokułowy na wywarze jarzynowym zabielany z grzankami (200ml), kurczak w sosie słodko – kwaśnym (90g), ryż brązowy (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: koktajl mleczny z bananem, ananasem i kokosem – wyrób własny (100ml), pieczywo chrupkie (10g), soczek jabłkowy (200ml), owoc (1szt)

Wtorek

Śniadanie: chałka (25g), masło (5g), płatki kukurydziane na mleku (200ml), herbata z dziką różą (200ml)

Obiad: zupa pomidorowa na wywarze jarzynowym zabielana z lanym ciastem (200ml), zrazy wieprzowe w sosie pietruszkowym (90g), ziemniaki (120g), mizeria z koperkiem (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: panna cotta z musem malinowym (100ml), biszkopty (10g), woda z sokiem pomarańczowym (200ml), owoc (1szt)

Środa

Śniadanie: pieczywo (50g), masło (5g), jajko gotowane w sosie jogurtowo – ziołowym (60g), herbata z cytryną (200ml)

Obiad: zupa fasolowa na wywarze jarzynowym niezabielana z ziemniakami (200ml), makaron razowy zapiekany z jabłkami i cynamonem (200g), kompot (200ml)

Podwieczorek: pieczywo (25g), masło (5g), schab pieczony (20g), papryka do chrupania (20g), woda z sokiem malinowym (200ml), owoc (1szt)

Czwartek

Śniadanie: pieczywo (50g), masło (5g), wędlina drobiowa (40g), sałata zielona (5g), herbata brzoskwiniowa (200ml)

Obiad: zupa dyniowa na wywarze jarzynowym zabielana z makaronem gwiazdki (200ml), filet z indyka grillowany w sosie serowym (90g), kasza jęczmienna (120g), marchewka z groszkiem (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: weka (20), masło (5g), serek śmietankowy z owocami – wyrób własny (20g), soczek pomarańczowy (200ml), owoc (1szt)

Piątek

Śniadanie: pieczywo (50g), masło (5g), twarożek ze szczypiorkiem (40g), herbata z cytryną (200ml)

Obiad: zupa ogórkowa na wywarze jarzynowym zabielana z ryżem (200ml), ryba panierowana (90g), ziemniaki (120g), surówka z białej kapusty z marchewką (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: ciasto z truskawkami – wypiek własny (40g), woda z sokiem pomarańczowym (200ml), owoc (1szt)

 

DIETA BEZ JAJKA

Poniedziałek

Śniadanie: pieczywo (50g), masło (5g), wędlina wieprzowa (40g), pomidor (10g), herbata malinowa (200ml)

Obiad: krem brokułowy na wywarze jarzynowym zabielany z grzankami (200ml), kurczak w sosie słodko – kwaśnym (90g), ryż brązowy (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: koktajl mleczny z bananem, ananasem i kokosem – wyrób własny (100ml), pieczywo chrupkie (10g), soczek jabłkowy (200ml), owoc (1szt)

Wtorek

Śniadanie: WEKA (25g), masło (5g), płatki kukurydziane na mleku (200ml), herbata z dziką różą (200ml)

Obiad: zupa pomidorowa na wywarze jarzynowym zabielana z MAKARONEM BEZJAJECZNYM (200ml), zrazy wieprzowe BEZ JAJKA w sosie pietruszkowym (90g), ziemniaki (120g), mizeria z koperkiem (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: panna cotta z musem malinowym (100ml), HERBATNIKI (10g), woda z sokiem pomarańczowym (200ml), owoc (1szt)

Środa

Śniadanie: pieczywo (50g), masło (5g), PASTA Z CZERWONEJ FASOLI (60g), herbata z cytryną (200ml)

Obiad: zupa fasolowa na wywarze jarzynowym niezabielana z ziemniakami (200ml), makaron BEZJAJECZNY zapiekany z jabłkami i cynamonem (200g), kompot (200ml)

Podwieczorek: pieczywo (25g), masło (5g), schab pieczony (20g), papryka do chrupania (20g), woda z sokiem malinowym (200ml), owoc (1szt)

Czwartek

Śniadanie: pieczywo (50g), masło (5g), wędlina drobiowa (40g), sałata zielona (5g), herbata brzoskwiniowa (200ml)

Obiad: zupa dyniowa na wywarze jarzynowym zabielana z makaronem BEZJAJECZNYM (200ml), filet z indyka grillowany w sosie serowym (90g), kasza jęczmienna (120g), marchewka z groszkiem (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: weka (20), masło (5g), serek śmietankowy z owocami – wyrób własny (20g), soczek pomarańczowy (200ml), owoc (1szt)

Piątek

Śniadanie: pieczywo (50g), masło (5g), twarożek ze szczypiorkiem (40g), herbata z cytryną (200ml)

Obiad: zupa ogórkowa na wywarze jarzynowym zabielana z ryżem (200ml), RYBA NA PARZE Z WARZYWAMI (90g), ziemniaki (120g), surówka z białej kapusty z marchewką (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: ciasto z truskawkami BEZ JAJKA – wypiek własny (40g), woda z sokiem pomarańczowym (200ml), owoc (1szt)

 

DIETA BEZ RYŻU

Poniedziałek

Śniadanie: pieczywo (50g), masło (5g), wędlina wieprzowa (40g), pomidor (10g), herbata malinowa (200ml)

Obiad: krem brokułowy na wywarze jarzynowym zabielany z grzankami (200ml), kurczak w sosie słodko – kwaśnym (90g), ZIEMNIAKI (120g), kompot (200ml)

Podwieczorek: koktajl mleczny z bananem, ananasem i kokosem – wyrób własny (100ml), pieczywo chrupkie (10g), soczek jabłkowy (200ml), owoc (1szt)

Wtorek

Śniadanie: chałka (25g), masło (5g), płatki kukurydziane na mleku (200ml), herbata z dziką różą (200ml)

Obiad: zupa pomidorowa na wywarze jarzynowym zabielana z lanym ciastem (200ml), zrazy wieprzowe w sosie pietruszkowym (90g), ziemniaki (120g), mizeria z koperkiem (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: panna cotta z musem malinowym (100ml), biszkopty (10g), woda z sokiem pomarańczowym (200ml), owoc (1szt)

Środa

Śniadanie: pieczywo (50g), masło (5g), jajko gotowane w sosie jogurtowo – ziołowym (60g), herbata z cytryną (200ml)

Obiad: zupa fasolowa na wywarze jarzynowym niezabielana z ziemniakami (200ml), makaron razowy zapiekany z jabłkami i cynamonem (200g), kompot (200ml)

Podwieczorek: pieczywo (25g), masło (5g), schab pieczony (20g), papryka do chrupania (20g), woda z sokiem malinowym (200ml), owoc (1szt)

Czwartek

Śniadanie: pieczywo (50g), masło (5g), wędlina drobiowa (40g), sałata zielona (5g), herbata brzoskwiniowa (200ml)

Obiad: zupa dyniowa na wywarze jarzynowym zabielana z makaronem gwiazdki (200ml), filet z indyka grillowany w sosie serowym (90g), kasza jęczmienna (120g), marchewka z groszkiem (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: weka (20), masło (5g), serek śmietankowy z owocami – wyrób własny (20g), soczek pomarańczowy (200ml), owoc (1szt)

Piątek

Śniadanie: pieczywo (50g), masło (5g), twarożek ze szczypiorkiem (40g), herbata z cytryną (200ml)

Obiad: zupa ogórkowa na wywarze jarzynowym zabielana z MAKARONEM (200ml), ryba panierowana (90g), ziemniaki (120g), surówka z białej kapusty z marchewką (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: ciasto z truskawkami – wypiek własny (40g), woda z sokiem pomarańczowym (200ml), owoc (1szt)

 

DIETA BEZ MLEKA

Poniedziałek

Śniadanie: pieczywo (50g), MARGARYNA ROŚLINNA (5g), wędlina wieprzowa (40g), pomidor (10g), herbata malinowa (200ml)

Obiad: krem brokułowy na wywarze jarzynowym NIEZABIELANY z grzankami (200ml), kurczak w sosie słodko – kwaśnym (90g), ryż brązowy (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: koktajl BEZMLECZNY z bananem, ananasem i kokosem – wyrób własny (100ml), pieczywo chrupkie (10g), soczek jabłkowy (200ml), owoc (1szt)

Wtorek

Śniadanie: WEKA (25g), MARGARYNA ROŚLINNA (5g), płatki kukurydziane na mleku ROŚLINNYM (200ml), herbata z dziką różą (200ml)

Obiad: zupa pomidorowa na wywarze jarzynowym NIEZABIELANA z lanym ciastem (200ml), zrazy wieprzowe w sosie pietruszkowym NIEZABIELANYM (90g), ziemniaki (120g), OGÓREK ZIELONY Z KOPERKIEM (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: GALARETKA OWOCOWA (100ml), biszkopty (10g), woda z sokiem pomarańczowym (200ml), owoc (1szt)

Środa

Śniadanie: pieczywo (50g), MARGARYNA ROŚLINNA (5g), jajko gotowane Z KETCHUPEM (60g), herbata z cytryną (200ml)

Obiad: zupa fasolowa na wywarze jarzynowym niezabielana z ziemniakami (200ml), makaron razowy zapiekany z jabłkami i cynamonem (200g), kompot (200ml)

Podwieczorek: pieczywo (25g), MARGARYNA ROŚLINNA (5g), schab pieczony (20g), papryka do chrupania (20g), woda z sokiem malinowym (200ml), owoc (1szt)

Czwartek

Śniadanie: pieczywo (50g), MARGARYNA ROŚLINNA (5g), wędlina drobiowa (40g), sałata zielona (5g), herbata brzoskwiniowa (200ml)

Obiad: zupa dyniowa na wywarze jarzynowym NIEZABIELANA z makaronem gwiazdki (200ml), filet z indyka grillowany w JARZYNACH (90g), kasza jęczmienna (120g), marchewka z groszkiem (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: weka (20), MARGARYNA ROŚLINNA (5g), PASTA OWOCOWA – wyrób własny (20g), soczek pomarańczowy (200ml), owoc (1szt)

Piątek

Śniadanie: pieczywo (50g), MARGARYNA ROŚLINNA (5g), PASTA Z ZIELONEGO GROSZKU (40g), herbata z cytryną (200ml)

Obiad: zupa ogórkowa na wywarze jarzynowym NIEZABIELANA z ryżem (200ml), ryba panierowana (90g), ziemniaki (120g), surówka z białej kapusty z marchewką (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: ciasto z truskawkami BEZ MLEKA– wypiek własny (40g), woda z sokiem pomarańczowym (200ml), owoc (1szt)

 

 DIETA WEGETARIAŃSKA

Poniedziałek

Śniadanie: pieczywo (50g), masło (5g), SER BIAŁY (40g), pomidor (10g), herbata malinowa (200ml)

Obiad: krem brokułowy na wywarze jarzynowym zabielany z grzankami (200ml), GULASZ SOJOWY (90g), ryż brązowy (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: koktajl mleczny z bananem, ananasem i kokosem – wyrób własny (100ml), pieczywo chrupkie (10g), soczek jabłkowy (200ml), owoc (1szt)

Wtorek

Śniadanie: chałka (25g), masło (5g), płatki kukurydziane na mleku (200ml), herbata z dziką różą (200ml)

Obiad: zupa pomidorowa na wywarze jarzynowym zabielana z lanym ciastem (200ml), SZNYCELEK WARZYWNY w sosie pietruszkowym (90g), ziemniaki (120g), mizeria z koperkiem (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: panna cotta z musem malinowym (100ml), biszkopty (10g), woda z sokiem pomarańczowym (200ml), owoc (1szt)

Środa

Śniadanie: pieczywo (50g), masło (5g), jajko gotowane w sosie jogurtowo – ziołowym (60g), herbata z cytryną (200ml)

Obiad: zupa fasolowa na wywarze jarzynowym niezabielana z ziemniakami (200ml), makaron razowy zapiekany z jabłkami i cynamonem (200g), kompot (200ml)

Podwieczorek: pieczywo (25g), masło (5g), PASTA Z SUSZONYCH POMIDORÓW (20g), papryka do chrupania (20g), woda z sokiem malinowym (200ml), owoc (1szt)

Czwartek

Śniadanie: pieczywo (50g), masło (5g), SER ŻÓŁTY (40g), sałata zielona (5g), herbata brzoskwiniowa (200ml)

Obiad: zupa dyniowa na wywarze jarzynowym zabielana z makaronem gwiazdki (200ml), PULPET Z CZERWONEJ FASOLI (90g), kasza jęczmienna (120g), marchewka z groszkiem (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: weka (20), masło (5g), serek śmietankowy z owocami – wyrób własny (20g), soczek pomarańczowy (200ml), owoc (1szt)

Piątek

Śniadanie: pieczywo (50g), masło (5g), twarożek ze szczypiorkiem (40g), herbata z cytryną (200ml)

Obiad: zupa ogórkowa na wywarze jarzynowym zabielana z ryżem (200ml), ryba panierowana (90g), ziemniaki (120g), surówka z białej kapusty z marchewką (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: ciasto z truskawkami – wypiek własny (40g), woda z sokiem pomarańczowym (200ml), owoc (1szt)

 

 

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken