Niepubliczne Przedszkole z oddziałem integracyjnym

Przedszkole jest czynne
w godzinach 6:30 do 18:00

Zapraszamy dzieci w wieku
od 2 do 6 lat

img-przedszkole

Trwa rekrutacja
Zapraszamy!

Prowadzimy zapisy na rok 2018/2019.

W celu zapisania dziecka prosimy o kontakt telefoniczny (tel. 570 280 450),  bądź mailowy. Serdecznie zapraszamy!

Kontakt

Oddział Pod Fortem 2img-kontakt

ul. Pod Fortem 2
31-302 Kraków
tel. 518 223 457 – dyrektor
tel. 607 245 932 – bezpośrednio do przedszkola
info@wesolyzakatek.pl

Oddział Pod Fortem 2C

ul. Pod Fortem 2C
31-302 Kraków
tel. 518 223 457 – dyrektor
tel. 570 280 450 – bezpośrednio do przedszkola
info@wesolyzakatek.pl

 

Strefa rodzica

zaloguj img-strefa-rodzica

Jadłospis  (23 - 27 kwiecień)

Poniedziałek

Śniadanie: pieczywo mieszane (50g), masło (5g), wędlina drobiowa (40g), papryka kolorowa (10g), kakao (200ml)

Obiad: krem z zielonego groszku na wywarze jarzynowym zabielany z grzankami (200ml), klopsiki mięsne z kaszą jęczmienną w sosie pomidorowym (90g), makaron penne (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: minidrożdżówka z serem (40g), herbata cytrynowa z miętą (200ml), owoc (1szt)

Wtorek

Śniadanie: pieczywo mieszane (25g), masło (5g), pasta jajeczna z żółtym serem i szczypiorkiem na bazie jogurtu greckiego (200ml), herbata żurawinowa (200ml)

Obiad: rosół na wywarze mięsno – warzywnym z makaronem (200ml), pulpet drobiowy w sosie jarzynowym (90g), ziemniaki (120g), surówka z marchewki z tartym jabłkiem (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: galaretka owocowa (140g), chałka (30g), masło (5g), herbata cytrynowa (200ml), owoc (1szt)

Środa

Śniadanie: bułka kajzerka (40g), masło (5g), wędlina wieprzowa (40g), ogórek zielony (10g), kawa zbożowa (200ml)

Obiad: krupnik na wywarze jarzynowym niezabielany z wkładką mięsną i natką pietruszki (200ml), pierogi ruskie (150g), kompot (200ml)

Podwieczorek: pieczywo mieszane (25g), masło (5g), filet pieczony z kurczaka (20g), pomidor (10g), sałata zielona (5g), herbata z dziką różą (200ml), owoc (1szt)

Czwartek

Śniadanie: pieczywo mieszane (25g), masło (5g), serek śmietankowy (20g), płatki jaglane na mleku z rodzynkami (200ml), herbata malinowa (200ml)

Obiad: zupa dyniowa na wywarze jarzynowym zabielana z zacierką (200ml), pieczeń rzymska w sosie koperkowym (90g), ziemniaki (80g), surówka z czerwonej kapusty (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: piernik – wypiek własny (40g), herbata brzoskwiniowa (200ml), owoc (1szt)

Piątek

Śniadanie: pieczywo mieszane (50g), masło (5g), twarożek z tuńczykiem i koperkiem (40g), herbata cytrynowa (200ml)

Obiad: żurek na wywarze jarzynowym zabielany z jajkiem (200ml), knedle ze śliwkami w polewie jogurtowej (150g), kompot (200ml)

Podwieczorek: pieczywo mieszane (25g), masło (5g), ser żółty (20g), ogórek kiszony (10g), herbata żurawinowa (200ml), owoc (1szt)

DIETA BEZ MLEKA

Poniedziałek

Śniadanie: pieczywo mieszane (50g), MARGARYNA ROŚLINNA (5g), wędlina drobiowa (40g), papryka kolorowa (10g), HERBATA (200ml)

Obiad: krem z zielonego groszku na wywarze jarzynowym NIEZABIELANY z grzankami (200ml), klopsiki mięsne z kaszą jęczmienną w sosie pomidorowym (90g), makaron penne (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: ROGALIK Z MARMOLADĄ BEZ MLEKA (40g), herbata cytrynowa z miętą (200ml), owoc (1szt)

Wtorek

Śniadanie: pieczywo mieszane (25g), MARGARYNA ROŚLINNA (5g), JAJKO GOTOWANE ZE SZCZYPIORKIEM (200ml), herbata żurawinowa (200ml)

Obiad: rosół na wywarze mięsno – warzywnym z makaronem (200ml), pulpet drobiowy w sosie jarzynowym NIEZABIELANYM (90g), ziemniaki (120g), surówka z marchewki z tartym jabłkiem (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: galaretka owocowa (140g), WEKA (30g), MARGARYNA ROŚLINNA (5g), herbata cytrynowa (200ml), owoc (1szt)

Środa

Śniadanie: bułka kajzerka (40g), MARGARYNA ROŚLINNA (5g), wędlina wieprzowa (40g), ogórek zielony (10g), HERBATA (200ml)

Obiad: krupnik na wywarze jarzynowym niezabielany z wkładką mięsną i natką pietruszki (200ml), PIEROGI Z TRUSKAWKAMI (150g), kompot (200ml)

Podwieczorek: pieczywo mieszane (25g), MARGARYNA ROŚLINNA (5g), filet pieczony z kurczaka (20g), pomidor (10g), sałata zielona (5g), herbata z dziką różą (200ml), owoc (1szt)

Czwartek

Śniadanie: pieczywo mieszane (25g), MARGARYNA ROŚLINNA (5g), POWIDŁA ŚLIWKOWE (20g), płatki jaglane na mleku ROŚLINNYM z rodzynkami (200ml), herbata malinowa (200ml)

Obiad: zupa dyniowa na wywarze jarzynowym NIEZABIELANA z zacierką (200ml), pieczeń rzymska w sosie koperkowym NIEZABIELANYM (90g), ziemniaki (80g), surówka z czerwonej kapusty (80g), kompot (200ml)

Podwieczorek: piernik BEZ MLEKA – wypiek własny (40g), herbata brzoskwiniowa (200ml), owoc (1szt)

Piątek

Śniadanie: pieczywo mieszane (50g), MARGARYNA ROŚLINNA (5g), TUŃCZYK Z KOPERKIEM (40g), herbata cytrynowa (200ml)

Obiad: żurek na wywarze jarzynowym NIEZABIELANY z jajkiem (200ml), KNEDLE ZE ŚLIWKAMI (150g), kompot (200ml)

Podwieczorek: pieczywo mieszane (25g), MARGARYNA ROŚLINNA (5g), SER SOJOWY (20g), ogórek kiszony (10g), herbata żurawinowa (200ml), owoc (1szt)

 

 

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken

Merken